Google+ Haláli házasság: 2. Gyógyítás

Haláli házasság

Tetszett? :)

A szolgák sebesen küldettek felcserért, míg Merzgal és Fireath hasonló sebességgel fohászkodott a sérült életben maradásáért. A hazahurcolt rokont végül az egyik, külön a számára előkészített földszinti szobában szállásolták el.

A szoba tiszta, puritán berendezésű, egy ágy található benne s egy nagyobb asztal, mellette kis tálcán a különböző, gyógyításhoz és sebek ellátásához szükséges eszközökkel. Az ágy mellett két szék állt arra az esetre, ha a később magához térő Yzarrhoz látogató érkezne, és valami csoda folytán a szükségesnél tovább maradna mellette.
Az ablakok előtt fehér függönyt lengetett a huzat. Nem csukták be az üvegeket, mivel nem volt rá szükség. Az ifjú, ha lett is volna ereje menekülni, a rácsos ablakokon keresztül aligha tehette volna meg ezt. Bár sebei garantálták, hogy egy jó ideig felkelni se legyen képes, nem hogy távozni…
Odabent két sötételf várt szótlanul, míg a szolgák becipelték az ájult örököst, s elfektették az asztalon. A rangidős gyógyító ezután kitessékelt mindenkit, kivéve a Nagyasszonyt és a fiatalabb nőstényt, az ajtót pedig kulcsra zárták, melyet a birtok úrnője vett magához. A korábban oly hangosan sápítozó nagymama távozásáról külön gondoskodtak.
Az ifjú nőstény érdeklődve figyelte a sérültet. Nem a hím érdekelte, pusztán sebeit kívánta lajstromba venni, melyekből szép számmal akadt. Mivel nem értett a fegyverekhez, a páncélzat eltávolítását az idősebb gyógyítóra s a Nagyasszonyra bízta, s csupán akkor kezdett el segíteni a többieknek, mikor már a ruháitól szabadították meg a hímet. A sebek így, hogy nem takarta semmi szövet őket , rosszabbul néztek ki, mint amire a lány számított. Gyomra kissé háborgott, ám neveltetése nem engedte, hogy ezt kimutassa. Erőt vett magán, s egy gyógynövényes vízbe mártott kendővel nekiállt kitisztítani a láb sebeit, míg a főgyógyító Yzarr mellkasán és törzsén található vágásokkal foglalkozott.
Mormolás hallatszott, majd a mágia jellegzetes illatát érezte, ahogyan a legveszélyesebb seb vérzése elállt, s a vágás szélei összébb húzódtak.
A nőstény tudta, mire számítson. A Nagyasszony meghagyta nekik, hogy nem szabad tökéletes állapotba hozni a fiát – nem mintha erre egyetlen varázslat elegendő lett volna -, csupán az életveszélyt kerüljék el, s természetesen lássák el a felületi sérüléseket is, ám gondoskodjanak a hosszú lábadozási időről. Mindenki tudta, hogy az ifjú mily hevesen tiltakozik a hazatérés ellen, s a jócskán megfogyatkozott csapat Yzarr harci képességeiről is tanúskodhatott. Egészségesen esélyük nem lett volna egy helyben tartani a hímet.

Miután a gyógyító végzett a mellkassal, az ifjú nőstényre bízta a sebek összevarrását, melyet az biccentéssel vett tudomásul, s lelkiismeretesen teljesített is. Öltései aprók és sűrűk voltak, tudásához mérten igyekezett úgy varrni, hogy a seb a lehető legszebben forrjon majd össze. A Nagyasszonyra és a többi zajra nem figyelt többé, munkájának szentelte figyelmét.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Sziasztok!
    Nem véletlen a közös munka! Hasonló a stílusotok, tetszik. Egy problémám volt vele, hogy rövidre sikeredett.:)

  2. Unknown says:

    Hali :D

    Lesz ez még így se :P Panaszt egyébként feljegyeztem :D Úgy is én szoktam feltenni a fejezeteket, majd figyelek erre a jövőben :P

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :