Google+ Haláli házasság: 5. Ellentétek

Haláli házasság

Tetszett? :)

Shyara megdöbbenve meredt Yzarra a hím nem túl visszafogott dühöngése után. Bosszantotta a másik viselkedése, de igyekezett nem kimutatni. Elvégre nem is Yzarral volt baja, hanem egyszerűen csak nem volt képes felfogni azt a szenvtelenséget, amelyet a hím meg mert engedni magának a családjával szemben. Shyara számára ez a hangnem megengedhetetlen volt, így kissé letaglózta Yzarr pofátlansága.
Első dühében majdnem a hím képébe locsolta a vizet, ám elszámolt háromig, s máshogy döntött. Lassú mozdulattal emelte a szájához a poharat, s kiürítette. Azután határozottan a hím kezébe nyomta.
- Tessék, uram, a pohara. Ha vizet is kíván, előbb kérnie kell. – Hangja monotonon, abszolút semlegesen szólt, hiszen tisztában volt vele, hogy egyetlen szolgáló sem engedhetne meg magának ennél többet. Így is a hierarchia határait feszegette volna, ha nem használhatta volna mentségének azt, hogy a Nagyasszony nevezte ki őt Yzarr mellé, s hatalmazta fel rá, hogy sajátos módon kezelje az ifjút. Ám arra már nem vetemedett, hogy kioktassa a család iránti tiszteletről és kötelességekről, hiszen azzal már túlságosan is kilépett volna a szerepéből. Azt pedig nem akarta egyelőre, hogy Yzarr rájöjjön, ki is ő valójában.
A hím első morgásához szinte lesajnálóan fűzte még hozzá a véleményét, mintegy tisztázva a helyzetet:
- Ellentétben magával, én nem menekülök a kötelességeim elől, így bocsássa meg nekem, hogy nem mértem fel az őrség képességeit. - A kis nőstény arca szinte kifejezéstelen, pusztán hangjából következtethet Yzarr arra, miként vélekedik róla Shyara


Ha nem, hát nem… Nem fog ő könyörögni. Mindig is ezt utálta ebben az egész kócerájban. Formalitások és ranglétra és az a sok álarc. Hát már baj volna az is, hogy kifejti a véleményét erről az egészről? Egy lesajnáló pillantást vetett a nőre, miközben felé nyújtotta a poharat. Ülőhelyzetbe tornázta magát, magasról tett arra, hogy neki most feküdnie kellene. Kifordult az ágyból és így már a nővel ült szemben, lábai lelógtak az ágyról. Hatalmasakat szuszogott az erőfeszítéstől, amibe került neki az iménti kis akciója, de elvette a poharat, majd a kancsóért nyúlt. Remegő kezekkel töltött magának. Rövidesen megoldotta és már sokkal jobb érzéssel ücsörgött az ágyon, ha hagyják, és nem szólnak közbe, tölt még magának.
- Úgy, szóval Maga szerint, kötelességem, hogy belemenjek egy házasságba? Legyek szolgalelkű és vessem alá magam a társadalmi elvárásoknak?! Így gondolja?!  - nagy erőfeszítések árán felpattan s a nővel szemben állva pillant le rá. Dühös, és sértett, egy senki kioktatja arról, hogy mi a kötelessége?! Talán csak az új szolgáló nem tudja, hogy mi történt egykoron, az előző asszonyával, akit kirendeltek mellé, szerette, elhitette vele, hogy oda van érte, de végül meg akarta ölni őt egy éjjelen, csak fordítva sült el. Yzarr él és megfogadta, hogy soha többet nem fogja a fejét meghajtani és a szívét valamint a lelkét megnyitni senkinek sem!
- Maga is csak a parancs miatt szolgál, nem? Azért van itt, mert Ő azt mondta?! Akkor parancsolom, hogy hagyjon magamra! – egyedül talán az csorbított a tekintélyén, hogy alig állt a lábán és szédült. Talán túl hirtelen állt fel. Csak akkor fog lefeküdni ismét, ha magára maradt.

Helyek:

3 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Waooo! Micsoda harciasság így félholtan is! Nem hiába, hajtja a férfi büszkeség....hihihi
    Tetszett a vizes akció! Fel kellett nevetnem!

  2. Unknown says:

    Hehe :D

    Shya-t sem kel félteni :D

  3. Ana válasza:

    Nem ám! Tetszik, amikor ilyen határozott, fensőbbséges és magabiztos a kislány:D Itt még nem törték le a szarvát Shyának, itt még mer így szájalni.... XD

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :