Google+ Haláli házasság: 3. Ébredés

Haláli házasság

Tetszett? :)

- Drágám! Maradj mellette, miután végeztél. De előtte, minden szúró-vágó eszközt ki kell pakolnod a helyiségből, ehhez segítségedre lesz az egyik szolga. Szabadon járhatsz-kelhetsz, de a biztonság kedvéért egy őr áll majd az ajtó előtt. – intézte a lányhoz szavait az Asszony, majd elfordult, hogy a tapasztaltabb gyógyítóval váltson néhány szót.
- Rendbe fog jönni, súlyos volt a fejsérülése és néhány bordája is eltört, volt némi belső vérzése, de ezt is elállítottam, s a bordái is rendbe fognak jönni, bár még érzékenyek maradnak egy darabig –jelentette a gyógyító. - A lábai rendben vannak, leszámítva a felületi sérüléseket és a ficamot. De ezeket majd a Kisasszony ellátja.
- Inkább öljetek meg! Talpnyalók! – suttogta erőtlenül az asztalon fekvő hím, s kezével suta mozdulatot tett maga fölé, majd elhallgatott. A közjátékra az idősebb sötételfek fel sem figyeltek. Nem izgatták most már magukat, hiszen végre itt volt, biztos kezek alatt.
- Rendben. Ha bármi probléma adódna, csak szóljatok a kint álló őrnek. – rendelkezett a Nagyasszony, azzal magára hagyta a gyógyítókat. Az idősebb rögzítette Yzarr vállficamát, bekente egy szúrós szagú kenőccsel az összes olyan helyen ahol ficam és húzódás gyanúja állt fent, majd Shyarára bízta, hogy gyolccsal kötözze be Yzarron a bekent testrészeket. Aztán lefektették az ágyra a férfit a két őr segítségével.

Áldott sötétség és zsibbadás! Úgy maradna még itt. Nem kéne szembenéznie azzal, ami körülveszi. Pénz, hatalmi játszmák, kényszerházasság!
- Nem fogom! Nem megyek vissza oda! – tiltakozott az ifjú hím, s szavai rekedt köhögésbe fulladtak, majd hirtelen kipattant a szeme. Fájt mindene. Mintha egy mázsa búza lenne rajta, és csak nyomná egyre erősebben az ágyba. Tekintetével a plafont kezdte mustrálni, fázott, érezte, ahogy összekoccannak a fogai, rég volt már ennyire ramaty állapotban. A tekintete oldalra fordult, egy kancsó! Az kell neki, de most rögtön. Innia kellett, nem érdekelte, ha ott rögtön a nyakába önti is, de neki innia kellett. Nem bírt felülni, így a kezét nyújtotta, s úgy próbálta elérni az ivóvizet. Próbálkozása dühös morgásba fulladt, ernyedten ejtette vissza a kezét az ágyra. Érezte, hogy összefércelték és ellátták a sebeit.
- Ki kell jutnom innen! – suttogta az orra elé. Annyira kába volt, hogy észre se vette, hogy esetleg nincs egyedül. Minden erejét összeszedve nyomta fel magát az ágyon, de nyomban megszédült. Megadóan hanyatlott vissza a feje a párnára, és fordította el a fejét az ablak felé.  Rezignált sóhaj hagyta el az ajkát, és mozdulatlanul figyelte a lemenő Nap fényét.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Ó! Értem már a színeket. Egy ilyen egy olyan, felváltva írjátok! Jóóóóóó! Tetszik! :)

  2. Unknown says:

    Ahogy haladunk úgy lesz kicsit másabb a szerkezet, Shya ismije szólt, hogy furcsának találta azt, hogy mind2-n leírjuk kb ugyanazt csak másképp... Így megpróbáltuk kicsit másképp... :) Kíváncsi vagyok majd mit szólsz ahhoz :) Remélem nem lesz zavaró majd :)))

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :